HTML

Friss topikok

  • Főtruista: Ezt talán azoktól kellene megkérdezni, akik miatt mára egy ilyen rendezvényen ilyen szintű biztosí... (2010.07.26. 14:32) Élhetetlen....
  • thing: jela.hu/?p=709 :-) (2010.01.14. 19:43) BKV sucks
  • maripán: Most már nem egy hét szünet lesz:( Másnak kellett az az autó.... (2009.10.19. 11:42) Autó...vele vagy nélküle?
  • noacid: Jól beszélsz..:) Kell nekem ez a nő:) (2009.02.04. 19:38) Magányos nők?

Szerencse

2010.01.07. 09:35 :: maripán

Gyakran mondják emberekre, hogy szerencsés. De mitől szerencse a szerencse? A szerencse lehet esemény, érzés egyaránt. Szerencse, mikor kihúzzák a számainkat a lottón, és szerencsésnek érezzük magunkat, amikor olyan történik velünk, amit elképzeltünk magunknak. Dobálózunk ezzel a szóval, sokszor indokolatlanul is. Mondják –szerencsés, mert talált munkahelyet, szerencsés, mert van párja,és szerencsés lehet az is, aki túlélt egy műtétet. Vajon az élet minden területén lehet ezt a szót használni? Mindegyik esetre tökéletesen illik az, hogy szerencsés? Nem jut eszünkbe, hogy vannak dolgok, amik nem szerencse vagy szerencsétlenség dolga hanem az, ami megesett velünk –vagy éppen mással- történések sorozata, eredménye? Ha például van egy álláshirdetés, amire jelentkezünk, és jól szerepelünk az interjún is, majd megkapjuk az állást, mitől lenne szerencse kérdése? Megtettünk mindent, ami elvárható volt. tehát pályáztunk, megjelentünk az interjún, amire felkészültünk, szóval mi lenne ebben a szerencse? Az lenne a szerencsétlen aki meg sem pályázza, csak otthon ülve várja, hogy esdekeljenek neki, menjen oda dolgozni? Ahhoz, hogy valaki megkeressenek egy ajánlattal tenni is kell….nem elég a szerencsére várni, ha teljesítünk, akkor meglesz ez a lehetőségünk is, vagyis nem a szerencséért dolgozunk, teszünk, hanem a lehetőségért. Vagy vegyünk egy másik példát: valakit eltart a pasija/nője. Azért szerencsés, mert van mellette valaki, aki hisz benne annyira, hogy anyagi áldozatot hozzon érte? Vagy azért szerencsés, mert olyan embert választott maga mellé, aki meg is hozza ezt az áldozatot? Akinek nem ilyen a párja, az már szerencsétlen?
Sokan mondják a másikra, hogy te szerencsés vagy mert…és itt jöhet az ezernyi példa: a városban élsz, olyan a pasid/nőd amilyen, neked diplomád van, jó a munkahelyed…és ezek az emberek úgy csinálnak, mintha születésünkkor a nevünk kalapokba került volna: egy kalap a lakhelyért (sorsoljuk ki, ki hol éljen) egy kalap az iskolai végzettségért, egy kalap a párválasztásért, és még sorolhatnám. Ehelyett ott van a sokak számára ismeretlen fogalom, a szabad akarat, a választás lehetősége. Úgy csinálnak, mintha minden muszáj lenne, pedig nem az. Egy szabad országban élünk, mindenki eldöntheti, hol akar élni, mit akar tanulni, kivel akar élni, hány gyereket akar……számtalan dologban dönthetünk. Miért akarjuk másra kenni, ha nekünk nem volt vér a pucánkban és nem választottunk, hanem csak beletörődtünk, és felvettük a mártírszerepet, és mindenkitől sajnáljuk, akinek jobb….? Szerintem nem a szerencse dolga az életben. Mindent a döntéseink és a tetteink határoznak meg. Felesleges a szerencsére fogni, mert aki ezzel a szóval dobálózik, az nem tudatosan éli az életét, hanem mindent a felsőbb hatalomra bíz, de akkor sajnos nincs, ahová panaszra menjen. Mehet, de nem lesz aki meghallgatja.

Szólj hozzá!

Címkék: szerencse

A bejegyzés trackback címe:

https://maripaan.blog.hu/api/trackback/id/tr171653468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása